Sposób przygotowania:
Sok z Manuką
Umyć i obrać marchew i pomidor(ściągam z pomidora skórkę ze względu na jej specyficzny smak ). Umyć natkę pietruszki . Cytrynę ( plasterek ) obrać ze skórki .Manukę jeśli nie jest płynna rozpuścić w 2 łyżkach letniej przegotowanej wody .
Wycisnąć sok w sokowirówce ze wszystkich składników . Dodać płynną Manukę - wymieszać i pić na świeżo .
Z tej ilości składników i wychodzi 1 porcja soku .
A teraz o miodzie Manuka . Jest to rodzaj miodu pochodzący z Nowej Zelandii i zbierany przez pszczoły z kwiatów krzewu o tej samej nazwie . Jest ma w składzie naturalne antybiotyki . Podaję bliskim ( i sobie ) profilaktycznie po łyżeczce ( słoiczek nie jest oryginalny bo przekładałam z większego ) .
U nas w sklepach nie widziałam ( jest dość drogi ) ale można kupić przez internet.
Wycisnąć sok w sokowirówce ze wszystkich składników . Dodać płynną Manukę - wymieszać i pić na świeżo .
Z tej ilości składników i wychodzi 1 porcja soku .
A teraz o miodzie Manuka . Jest to rodzaj miodu pochodzący z Nowej Zelandii i zbierany przez pszczoły z kwiatów krzewu o tej samej nazwie . Jest ma w składzie naturalne antybiotyki . Podaję bliskim ( i sobie ) profilaktycznie po łyżeczce ( słoiczek nie jest oryginalny bo przekładałam z większego ) .
U nas w sklepach nie widziałam ( jest dość drogi ) ale można kupić przez internet.