Sposób przygotowania:
Sorbet z zielonej herbatyETAP 1:
Wodę zagotowujemy z cukrem, do wrzątku wrzucamy zieloną herbatę oraz umyte liście mięty i melisy, odstawiamy na 5 minut do zaparzenia pod przykryciem, napar odcedzamy przez sito.
ETAP 2:
Do naparu dodajemy wyciśnięty sok z cytryny,mieszamy.Wkładamy zimny napar do zamrażalnika, gdy mieszanka stężeje ponownie ją mieszamy i zamrażamy czynność tą powtarzamy trzykrotnie aż do całkowitego zmrożenia. Na 20 minut przed serwowaniem zostawić w lodówce aby masa lekko zmiękła i dała się zeskrobywać łyżką.Serwujemy w pucharkach udekorowany liśćmi mięty lub melisy.
LauraLaura
zozolek
Holly
2milutka
żeby tylko się dało :)))
2milutka
wyjdzie tylko to mieszanie żenujące bo inaczej będzie twardy lód ;(
Marika-
Holly
Dobra, to będę pamiętać, żeby mieszać. Dzięki ;)!