Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Sos agrestowy po angielsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Podawać do ryb morskich z rusztu.

Sos agrestowy po angielsku

Składniki:

Sos agrestowy po angielsku

 

  • 30 dag zielonego agrestu
  • 2 łyżki masła
  • 4 łyżki cukru
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Sos agrestowy po angielsku
Agrest obrać z szypułek. Umyć przełożyć do rondla. Dodać kilka łyżek wody i masło. Dusić pod przykryciem, aż rozgotowany agrest utworzy gęsty sos. Podczas duszenia w miarę potrzeby dodawać niewielkie ilości wody. Agrest przetrzeć przez gęste sito. Dodać cukier i szczypiorek. Podprawić solą i pieprzem.