Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Sos angielski

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Znakomity sos do pieczeni, ryb i sałatek.

Sos angielski

Składniki:

Sos angielski

 

  • 100 ml oliwy
  • 1 mała cebula
  • estragon, natka pietruszki,
  • sok z cytryny
  • szczypta papryki czerwonej
  • 1 mała łyżeczka musztardy

 

Sposób przygotowania:

Sos angielski
Trzepaczką ubijamy oliwę, dodajemy bardzo drobno posiekaną cebulę, a następnie estragon i drobno pokrojoną natkę pietruszki, dodajemy do smaku sok z cytryny (kilka kropel). Na końcu dodajemy łyżeczkę musztardy i szczyptę papryki czerwonej, wszystko razem wymieszać i odstawić do lodówki na 30 minut.