Sos chili olé

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Polecam kazdemu.Moim gosciom smakowal bardzo

Sos chili olé

Składniki:

Sos chili olé

 

  • 230 g mnielonej wołowiny
  • 1/2 filiżanki posieknnej cebuli
  • 35 g przyprawy chili
  • 1 puszka (170 g) pasty pomidorowej (koncentratu pomidorowego)
  • 1 łyżka stołowa cukru (niekoniecznie)
  • chipsy kukurydziane

Sposób przygotowania:

Sos chili olé
Włożyć zmielone mięso wołowe do średniej wielkości szklanej salaterki i przemieszać,
aby nie było zbite.
Dodać cebulę i dobrze wymieszać.
Nastawić regulator na poziom WYSOKI i ogrzewać 1,5 - 2,5 minuty, do momentu aż
mięso zbrązowieje.
Przemieszać.
Osączyć.
Dodać przyprawę chili, pastę pomidorową i cukier.
Wstawić do kuchenki, nastawić regulator na WYSOKI.
Ogrzewać 2 - 3 minuty.
Podawać z chipsami kukurydzianymi.