agnieszkalider

agnieszkalider

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 786]

Sos jagodowy na zimno i na słodko

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszny sos na słodko do deserów i do potraw mącznych

Sos jagodowy  na zimno i na słodko

Składniki:

Sos jagodowy na zimno i na słodko

 

  • jagody świeże lub mrożone 1 kg
  • cukier brązowy 1/2 szklanki
  • jogurt grecki 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

Sos jagodowy na zimno i na słodko
Jagody myję pod bieżącą wodą, następnie osuszam je i rozdrabniam blenderem lub po prostu widelcem. Dosypuję cukier brązowy i mieszam dokładnie, na sam koniec dodaję jogurt grecki, może być również jogurt naturalny. Pozostaje wymieszać dokładnie i podawać jako dodatek do potraw lub solo.