Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Sos jogurtowo-paprykowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Podawać do mięs z grilla oraz do zimnego ryżu ugotowanego na sypko.

Sos jogurtowo-paprykowy

Składniki:

Sos jogurtowo-paprykowy

 

  • 200 ml jogurtu
  • 1 średnia cebula
  • 1 czerwona papryka
  • 1 łyżka posiekanego zielonego szczypiorku
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Sos jogurtowo-paprykowy
Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Paprykę pozbawić gniazd nasiennych i również pokroić w drobną kostkę. Dodać szczypiorek i jogurt. Podprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać. Gotowy sos pozostawić w chłodnym miejscu na 1/2 godz.

Tagi:

papryka