Sposób przygotowania:
Sos koperkowy na gorąco
Do garnuszka wlać bulion. Dodać posiekany koperek i zagotować.
Śmietanę zahartować odrobiną gorącego wywaru z garnuszka. Następnie dodać mąkę i dokładnie wymieszać aby nie było grudek. Potem wlać do garnuszka.
Sos zagotować.
Po przestudzeniu sos jeszcze nieco zgęstnieje, jeśli sos będzie za rzadki można jeszcze raz zagotować i dodać jeszcze odrobinę mąki wymieszanej we wodzie.
Śmietanę zahartować odrobiną gorącego wywaru z garnuszka. Następnie dodać mąkę i dokładnie wymieszać aby nie było grudek. Potem wlać do garnuszka.
Sos zagotować.
Po przestudzeniu sos jeszcze nieco zgęstnieje, jeśli sos będzie za rzadki można jeszcze raz zagotować i dodać jeszcze odrobinę mąki wymieszanej we wodzie.
![Sos koperkowy na gorąco Sos koperkowy na gorąco](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sos-koperkowy-na-goraco-401005.jpg)
![Sos koperkowy na gorąco Sos koperkowy na gorąco](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sos-koperkowy-na-goraco-401006.jpg)
![Sos koperkowy na gorąco Sos koperkowy na gorąco](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sos-koperkowy-na-goraco-401007.jpg)