darmiona

darmiona

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 304]

Sos marokański

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Sosik o bardzo ciekawym smaku

Sos marokański Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Sos marokański

 

  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka stołowa czubrycy czerwonej
  • 1 łyżka stołowa prażonej cebulki
  • pieprz kolorowy mielony

Sposób przygotowania:

Sos marokański
Jogurt naturalny wrzucamy do miseczki. Dodajemy łyżkę stołową czubrycy i łyżkę stołową prażonej cebulki. Wszystko mieszamy dokładnie, na koniec dodajemy odrobinkę zmielonego pieprzu. Wkładamy do lodówki na 15/20 minut. Podajemy do frytek, mięs, chipsów, grilla.
Sos marokański
Sos marokański rewelacyjnie pasuje do chipsów z batatów:)