Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Sos misz masz z wszystkiego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Sos, po studencku, z wszystkiego co było pod ręką, a jednocześnie bardzo smaczne. Pasuje do wszystkiego!

Sos misz masz z wszystkiego Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sos misz masz z wszystkiego

 

  • majonez- 3 łyżeczki
  • ketchup - 1 łyżeczka
  • koncentrat pomidorowy - 1 łyżeczka
  • musztarda - 1 łyżeczka
  • bazylia świeża - 2 listki
  • zioła prowansalskie - 1 łyżeczka
  • pasta chili - 1 łyżeczka
  • śmietana kremówka - 1 łyżka

Sposób przygotowania:

Sos misz masz z wszystkiego
Nakładam majonez do miseczki i śmietanę, mieszam. Potem ketchup i koncentrat. Dokładnie mieszam, żeby nie było grudek. Dodaję wyraźnego smaku dzięki musztardzie i paście czyli, które dodaję i mieszam. Doprawiam jeszcze ziołami prowansalskimi oraz świeżą bazylią porwaną w małe kawałeczki. Mieszam dokładnie. Wkładam do lodówki. Podaje z ryże, makaronem itp.
Sos misz masz z wszystkiego
Etap 1 - mieszam śmietanę z majonezem
Sos misz masz z wszystkiego
Etap 2 - dodaje musztardę, ketchup, koncetrat
Sos misz masz z wszystkiego
Etap 3 - doprawiam ziołami prowansalskimi
Sos misz masz z wszystkiego
Etap 4 - całość dekoruję świeżą bazylią

Tagi:

zioła