2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1472]

Sos ogórkowo-czosnkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Ten sos nadaje się właściwie do każdego mięsa z grilla czy kiełbasek,aby był bardziej wyrazisty w smaku można zamiast ogórka świeżego dać konserwowego.

Sos ogórkowo-czosnkowy Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Sos ogórkowo-czosnkowy

 

  • 40 dag naturalnego serka homogenizowanego
  • 1 dymka ze szczypiorem
  • 1/2 pęczka koperku
  • 5 ząbków czosnku
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżka octu winnego
  • sól morska do smaku
  • pieprz kolorowy do smaku

Sposób przygotowania:

Sos ogórkowo-czosnkowy
Ogórek umyć zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach.Koperek i szczypiorek z cebulką drobno posiekać,czosnek obrać i przecisnąć przez praskę .Wszystko razem dodać do serka wlać oliwę oraz ocet,doprawić do smaku solą i pieprzem kolorowym.Wymieszać dokładnie schłodzić w lodówce.Podawać jako dodatek do pieczonych mięs z grilla.
Sos ogórkowo-czosnkowy
szykujemy składniki sosu czosnkowo ogórkowego
Sos ogórkowo-czosnkowy
ogórka zetrzeć na tarce wszystko inne posiekać drobno
Sos ogórkowo-czosnkowy
mieszamy wszystko z serkiem dodajemy czosnek oraz sól i pieprz mieszamy