sos ogórkowy 3

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

szybki sos ogórkowy do pieczywa, paluszków

sos ogórkowy 3

Składniki:

sos ogórkowy 3

 

 

Sposób przygotowania:

sos ogórkowy 3
Jeden duży ogórek umyłam, następnie obrałam. Starłam na tarce do warzyw o dużych oczkach. Przełożyłam na sito, aby z ogórka pozbyć się soku. Włożyłam do miski, dolałam jedną szklankę jogurtu naturalnego bez cukru i wymieszałam. Doprawiłam do smaku solą. Liście mięty sparzyłam i porwałam na malutkie kawałeczki. Dosypałam do miseczki z jogurtem. Całość miksowałam 5 minut aż uzyskałam konsystencję gęstej śmietany. Taki sos podaje się na chłodno z pieczywem, można też maczać w nim chipsy lub paluszki.