bogusia82

bogusia82

Złoty Ekspert
[Przepisów: 870]

Sos paprykowo-pomidorowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Sos stanowi doskonały dodatek do tortilli, kebaba, kanapek i wielu innych mięs. Jest smaczny i szybki.

Sos paprykowo-pomidorowy

Składniki:

Sos paprykowo-pomidorowy

 

  • 1 szklanka majonezu

 

  • 0,5 szklanki pikantnego ketchupu

 

 

 

Sposób przygotowania:

Sos paprykowo-pomidorowy
Do miski przekładamy majonez, dodajemy ketchupu pikantny, wsypujemy słodką i ostrą paprykę. Mieszamy i doprawiamy do smaku solą.

Wszystko ponownie dokładnie mieszamy. Sos wstawiamy do lodówki na godzinę do połączenia się smaków.

Jeśli chcemy sos bardziej pikantny to dodajemy więcej słodkiej papryki.

Tagi:

papryka