ewelinuśka

ewelinuśka

Szef Kuchni
[Przepisów: 90]

Sos pieczarkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Przygotowanie: 20 minut.

Sos pieczarkowy

Składniki:

Sos pieczarkowy

 

  • pieczarek; 1 cebula; 1 łyżka tłuszczu; sól; pieprz; 1 łyżka mąki; 1 łyżka bulionu z kostki.

Sposób przygotowania:

Sos pieczarkowy
Bardzo starannie umyte pieczarki drobno pokroić, włożyć do rondelka z rozgrzanym tłuszczem, dodać dobrze pokrojoną cebulę i dusić rumieniąc. Następnie wsypać mąkę szybko mieszając, rozprowadzić bulionem, zagotować, a po odstawieniu z ognia doprawić do smaku solą i pieprzem.