marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Sos potrawkowy.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Mąkę rozetrzeć z masłem na talerzu,zdjąć z naczynia,włożyć do rondelka,wlewać po trochu ciepły rosół,mieszając zagotować.Doprawić do smaku.

Sos potrawkowy.

Składniki:

Sos potrawkowy.

 

  • 4 dkg.masła,
  • 3 dkg.mąki,
  • 1/3 l.rosołu,
  • 1-2 żółtka,
  • cytryna lub kwasek cytrynowy.

Sposób przygotowania:

Sos potrawkowy.
Mąkę rozetrzeć z masłem na talerzu,potem przełożyć do rondelka,
wlewać po trochu ciepły rosół.Mieszając,zagotować.Przyprawić do
smaku solą,cukrem i kwaskiem cytrynowym.