Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Sos szpinakowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Sos o pięknym kolorze, pasuje do mięs gotowanych

Sos szpinakowy

Składniki:

Sos szpinakowy

 

  • 30 dag szpinak,
  • 1 łyżka mąka,
  • 1 szkl bulion warzywny,
  • 1 łyżka masło,
  • 1/2 szkl śmietanka słodka,
  • do smaku Sól

 

Sposób przygotowania:

Sos szpinakowy
Liście szpinaku ugotować w bulionie warzywnym. Masło roztopić dodać mąkę, wymieszać, połączyć ze szpinakiem, zagotować. Zdjąć z ognia, zmiksować, dodać śmietankę, wymieszać. Przyprawić do smaku.

Tagi:

szpinak