Sposób przygotowania:
Sos szpinakowy z makaronem i jajkiem sadzonym
Na maśle zeszklić posypaną cukrem pokrojoną w kostkę cebulę, dodać wycisniet6e ząbki czosnku i kostkę rosołową.
Pęczki świeżego szpinaku dokładnie opłukać, nożyczkami pokroić od razu do garnka z cebulą, dodać gałkę muszkatołową, pieprz mielony, ok z cytryny i podsmażać z 5 minut mieszając co jakiś czas.
Jogurt bez laktozy wymieszać z mąką pszenną, wodą i wlać do szpinaku, mieszać do zagotowania, zdjąć z ognia i blenderem zmiksować szpinak.
Makaron kokardki pełne ziarno ugotować wg. opisu na opakowaniu, odcedzić na durszlaku.
Na maśle usmażyć jajka sadzone z pół płynnym żółtkiem, do smaku posolić i popieprzyć, posypać szczypiorkiem, można podać z surową papryką.
Pęczki świeżego szpinaku dokładnie opłukać, nożyczkami pokroić od razu do garnka z cebulą, dodać gałkę muszkatołową, pieprz mielony, ok z cytryny i podsmażać z 5 minut mieszając co jakiś czas.
Jogurt bez laktozy wymieszać z mąką pszenną, wodą i wlać do szpinaku, mieszać do zagotowania, zdjąć z ognia i blenderem zmiksować szpinak.
Makaron kokardki pełne ziarno ugotować wg. opisu na opakowaniu, odcedzić na durszlaku.
Na maśle usmażyć jajka sadzone z pół płynnym żółtkiem, do smaku posolić i popieprzyć, posypać szczypiorkiem, można podać z surową papryką.
mocsłodkości
ziutula
lukrowanepierniczki