Sposób przygotowania:
Sos tatarski
Marynowane grzybki lub pieczarki osączyć z zalewy pokroić w drobną kostkę. Ogórki kiszone i czerwoną cebulę również pokroić w drobną kostkę. Pokrojone składniki przełożyć do miski.
Dodać majonez, musztardę, chrzan, jogurt oraz posiekaną natkę pietruszki. Wszystko dokładnie wymieszać. Jeśli potrzeba można doprawić do smaku solą i pieprzem.
Odstawić do lodówki na minimum godzinkę aby smaki się przegryzły.
Dodać majonez, musztardę, chrzan, jogurt oraz posiekaną natkę pietruszki. Wszystko dokładnie wymieszać. Jeśli potrzeba można doprawić do smaku solą i pieprzem.
Odstawić do lodówki na minimum godzinkę aby smaki się przegryzły.
![Sos tatarski Sos tatarski](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sos-tatarski-458665.jpg)
![Sos tatarski Sos tatarski](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sos-tatarski-458666.jpg)
![Sos tatarski Sos tatarski](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sos-tatarski-458667.jpg)
![Sos tatarski Sos tatarski](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sos-tatarski-458669.jpg)
Justi2401