Pobitegarybarbary

Pobitegarybarbary

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 265]

Jajka na twardo w słodko-kwaśnym sosie tatarskim

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Danie przez wszystkich znane i lubiane. Jajka ugotowane na twardo podane z pysznym sosem. Idealne danie nie tylko na Wielkanoc.

Jajka na twardo w słodko-kwaśnym sosie tatarskim

Składniki:

Jajka na twardo w słodko-kwaśnym sosie tatarskim

 

Sposób przygotowania:

Jajka na twardo w słodko-kwaśnym sosie tatarskim
Ugotowane na twardo jajka obieramy ze skorupki. Każde jajko przekrawamy wzdłuż na pół.

Układamy na półmisku żółtkiem do góry. Marynowane pieczarki i kiszone ogórki kroimy w kostkę.

Dodajemy odsączony z zalewy groszek. Łączymy z majonezem.

Solimy i pieprzymy do smaku. Chłodzimy w lodówce. Polewamy jajka na krótko przed podaniem. 

Tagi:

jajka