Sposób przygotowania:
Sos pieczarkowy
Pieczarki oczyścić, obrać, pokroić w plastry, podsmażyć na patelni na gorącym oleju mieszając.
Usmażone pieczarki przełożyć do rondelka, a na tym samym oleju podsmażyć obraną i pokrojoną cebule.
Podsmażoną cebule przełożyć do pieczarek wymieszać i dusić pod przykryciem około 20 minut.
Dodać do smaku sól, pieprz oraz 3.4 szklanki bulionu.
Pod koniec duszenia dodać posiekany drobno czosnek, odrobinę przyprawy uniwersalnej oraz posiekaną natkę pietruszki.
Sos zagęścić rozmieszaną mąką z wodą, gotować jeszcze przez parę minut.
Sos zabielić kwaśną śmietaną.
1/2 szklanki gorącego sosu zmieszać ze śmietaną w celu zahartowania, następnie połączyć mieszaninę z całym sosem.
Usmażone pieczarki przełożyć do rondelka, a na tym samym oleju podsmażyć obraną i pokrojoną cebule.
Podsmażoną cebule przełożyć do pieczarek wymieszać i dusić pod przykryciem około 20 minut.
Dodać do smaku sól, pieprz oraz 3.4 szklanki bulionu.
Pod koniec duszenia dodać posiekany drobno czosnek, odrobinę przyprawy uniwersalnej oraz posiekaną natkę pietruszki.
Sos zagęścić rozmieszaną mąką z wodą, gotować jeszcze przez parę minut.
Sos zabielić kwaśną śmietaną.
1/2 szklanki gorącego sosu zmieszać ze śmietaną w celu zahartowania, następnie połączyć mieszaninę z całym sosem.
gusia1000
BozenaMatuszczyk
To prawda bardzo lubie;)
gosia56