Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Jajka faszerowane szynką w sosie tatarskim

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Bardzo smaczne i proste w przygotowaniu jajka faszerowane szynką i podane z sosem tatarskim z pieczarkami.

Jajka faszerowane szynką w sosie tatarskim

Składniki:

Jajka faszerowane szynką w sosie tatarskim

 

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane szynką w sosie tatarskim
Jajka gotujemy na twardo, kroimy wzdłuż na połówki i wyjmujemy ostrożnie żółtka. Szynkę mielimy w maszynce, dodajemy żółtka. 

Przyprawiamy pieprzem i solą, a następnie nakładamy farsz do jajek. Przygotowujemy sos tatarski - oczyszczamy pieczarki i gotujemy je w osolonej wodzie, a następnie kroimy w drobną kostkę. 

Ogórki również kroimy w kostkę. Dodajemy groszek, jogurt i majonez. Mieszamy. 

Układamy jajka na półmisku, a na nie wykładamy sos. Posypujemy posiekanym szczypiorkiem.