Sposób przygotowania:
Jajka faszerowane szynką w sosie tatarskim
Jajka gotujemy na twardo, kroimy wzdłuż na połówki i wyjmujemy ostrożnie żółtka. Szynkę mielimy w maszynce, dodajemy żółtka.
Przyprawiamy pieprzem i solą, a następnie nakładamy farsz do jajek. Przygotowujemy sos tatarski - oczyszczamy pieczarki i gotujemy je w osolonej wodzie, a następnie kroimy w drobną kostkę.
Ogórki również kroimy w kostkę. Dodajemy groszek, jogurt i majonez. Mieszamy.
Układamy jajka na półmisku, a na nie wykładamy sos. Posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
Przyprawiamy pieprzem i solą, a następnie nakładamy farsz do jajek. Przygotowujemy sos tatarski - oczyszczamy pieczarki i gotujemy je w osolonej wodzie, a następnie kroimy w drobną kostkę.
Ogórki również kroimy w kostkę. Dodajemy groszek, jogurt i majonez. Mieszamy.
Układamy jajka na półmisku, a na nie wykładamy sos. Posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
BozenaMatuszczyk