beatkaa153

beatkaa153

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 544]

Sosik do gołąbków

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszny sosik pomidorowy do gołąbków

Sosik do gołąbków

Składniki:

Sosik do gołąbków

 

  • 3/4 l bulionu
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1/2 cebuli
  • 2 łyżki mąki
  • płaska łyżeczka cukru
  • 1 łyżka oleju
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Sosik do gołąbków
Zagotować wywar spod gołąbków, dodać koncentrat. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na łyżce oleju. Dodać do wywaru. Mąkę rozprowadzić w kilku łyżkach wody i zagęścić sos. Doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Z zasady gołąbki dusimy gołąbki w bulionie z kostką rosołową, dlatego nie dodałam jej do wywaru.