Sposób przygotowania:
Spaghetti bolognese z rukolą
1. Pokrojoną w kostkę cebulę zeszklić na oleju na rumiano, dodać mięso oraz czosnek, paprykę słodką i pieprz, dokładnie wymieszać. Smażyć 7 minut od czasu do czasu mieszając.
2. Wlać passatę i zagotować. Doprawić według uznania solą, pieprzem i odrobiną cukru, dusić 10 minut na wolnym ogniu od czasu do czasu mieszając. Wrzucić rukolę, dokładnie wymieszać, dusić 5 minut.
3. Sosem polać ugotowany według instrukcji na opakowaniu makaron. Posypać startą mozzarellą i podawać, smacznego!
2. Wlać passatę i zagotować. Doprawić według uznania solą, pieprzem i odrobiną cukru, dusić 10 minut na wolnym ogniu od czasu do czasu mieszając. Wrzucić rukolę, dokładnie wymieszać, dusić 5 minut.
3. Sosem polać ugotowany według instrukcji na opakowaniu makaron. Posypać startą mozzarellą i podawać, smacznego!
ewaeu
BozenaMatuszczyk