Sposób przygotowania:
Jajecznica na pysznym wędzonym boczku
Boczek pokroić w plastry, a następnie w kostkę. Włożyć na rozgrzaną patelnie dodać 1 łyżkę masła i podsmażać do wytopienia.
Do podsmażonego boczku dodać obraną, drobno pokrojoną cebule dalej podsmażać na małym ogniu. Do kubka wbić umyte jajka.
Rozbełtać, posolić, popieprzyć, dodać odrobinę przyprawy uniwersalnej i wlać do boczku cały czas mieszając i smażąc do ścięcia jajek.
Podawać z pieczywem.
Do podsmażonego boczku dodać obraną, drobno pokrojoną cebule dalej podsmażać na małym ogniu. Do kubka wbić umyte jajka.
Rozbełtać, posolić, popieprzyć, dodać odrobinę przyprawy uniwersalnej i wlać do boczku cały czas mieszając i smażąc do ścięcia jajek.
Podawać z pieczywem.
gusia1000