Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Spaghetti z sosem mięsnym na duszonych warzywach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Spaghetti z sosem mięsnym na duszonych warzywach to pyszna kompozycja obiadu - marchew podduszona z cebula nadają pyszną nutę sosu mięsnego.

Spaghetti z sosem mięsnym na duszonych warzywach Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Spaghetti z sosem mięsnym na duszonych warzywach

 

Sposób przygotowania:

Spaghetti z sosem mięsnym na duszonych warzywach
Cebulę, czosnek i marchewkę obieramy. Cebulę siekamy w kostkę, marchewkę ścieramy na tarce, czosnek przeciskamy przez praskę. Wszystkie warzywa podduszamy na patelni na oleju. Następnie dodajemy mięso mielone - doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Kiedy mięso poddusi się w warzywach zalewamy passatą pomidorową, doprawiamy do smaku ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Makaron spaghetti gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Makaron podajemy wraz z gorącym sosem.
Spaghetti z sosem mięsnym na duszonych warzywach
Cebulę, czosnek oraz marchewkę przekładamy na patelnię
Spaghetti z sosem mięsnym na duszonych warzywach
całość podduszamy do miękkości warzyw znajdujących się na patelni
Spaghetti z sosem mięsnym na duszonych warzywach
kiedy warzywa są miękkie dodajemy mięso i doprawiamy - podduszamy całość
Spaghetti z sosem mięsnym na duszonych warzywach
kiedy całość jest podduszona dodajemy passate pomidorową
Spaghetti z sosem mięsnym na duszonych warzywach
całość doprawiamy i gotujemy razem przez 5 minut