Sposób przygotowania:
Spaghetti na ostro
W dużym garnku, w osolonej wodzie gotujemy makaron do spaghetti. W między czasie drobno kroimy cebulę i czosnek. Pamiętajmy aby po pokrojeniu czosnku rozgnieść go nożem, wydobędziemy z niego więcej aromatu. Drobno siekamy papryczki chilli, usuńmy z nich najpierw nasiona aby nie przeszkadzały podczas jedzenia. Na patelnie wlewamy trochę oliwy (jeśli spaghetti to tylko oliwa, a nie olej) i wrzucamy cebulę oraz czosnek, podsmażamy dopóki cebula się nie zeszkli. Następnie dodajemy pastę pomidorową, gotowe pasty można kupić w sklepie, możemy także kupić pomidory w zalewie i je rozgnieść, na patelni, smak będzie o wiele lepszy aniżeli skorzystamy z koncentratu. Do sosu dodajemy łyżkę słodkiej papryki, posiekane papryczki chilli i wszystko podgrzewamy doprawiając w międzyczasie solą i pieprzem. Pod sam koniec dodajemy bazylię, aby potrawa nabrała smaku. Kiedy makaron będzie al dente przerzucamy go bezpośrednia na patelnię i wszystko razem podgrzewamy dosłownie chwilę. Po przełożeniu na talerz makaronu z sosem na samą górę możemy dla dekoracji położyć jeszcze trochę samej pasty a talerz oprószyć suszoną bazylią dla dekoracji.
cukinia
mikunia
evita0007