Sposób przygotowania:
Spaghetti z mięsem mielonym i marchewkamiETAP 1:
Marchewki dokładnie myjemy. Przekładamy do garnka, wlewamy pół litra wody i dodajemy kostkę rosołową. Gotujemy, aż marchewki będą miękkie, po czym wyciągamy je.
ETAP 2:
Cebulę obieramy i drobno siekamy, przekładamy na patelnię i smażymy przez chwilę (na oliwie).
ETAP 3:
Następnie dodajemy mięso mielone i przyprawy do smaku. Smażymy, aż mięso będzie usmażone.
ETAP 4:
Do mięsa dodajemy marchewki i posiekaną natkę pietruszki oraz wlewamy pół szklanki bulionu, w którym gotowały się marchewki.
ETAP 5:
Na koniec dodajemy ketchup oraz koncentrat pomidorowy. Wszystko razem dokładnie mieszamy i podgrzewamy przez chwilę. W razie potrzeby doprawić do smaku.
ETAP 6:
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, przelewamy zimną woda i odcedzamy. Porcję makaronu wykładamy na talerz i polewamy sosem.