gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Makaron z cukinią i kiełbasą w sosie pomidorowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tak przygotowany makaron z cukinią i kiełbasą podaję na obiad jako danie główne. Polecam - jest pyszne.

Makaron z cukinią i kiełbasą w sosie pomidorowym

Składniki:

Makaron z cukinią i kiełbasą w sosie pomidorowym

 

Sposób przygotowania:

Makaron z cukinią i kiełbasą w sosie pomidorowym

ETAP 1:

Makaron z cukinią i kiełbasą w sosie pomidorowym
Ugotowany makaron przelewamy zimną woda i odcedzamy.

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, przelewamy zimną woda i odcedzamy.

ETAP 2:

Makaron z cukinią i kiełbasą w sosie pomidorowym
Pokrojoną na kawałki cukinię podsmażamy na patelni.

Cukinię obieramy, usuwamy miąższ i kroimy w kostkę. Podsmażymy na patelni (na oliwie) ok. 5-10 minut.

ETAP 3:

Makaron z cukinią i kiełbasą w sosie pomidorowym
Do podsmażonej cukinii dodajemy kiełbasę.

Następnie dodajemy pokrojoną na kawałki kiełbasę. Posypujemy przyprawami i smażymy, aż cukinia będzie miękka.

ETAP 4:

Makaron z cukinią i kiełbasą w sosie pomidorowym
Na osobnej patelni podsmażamy cebulę i czosnek.

Cebulę i czosnek obieramy, siekamy i smażymy przez chwilę na osobnej patelni.

ETAP 5:

Makaron z cukinią i kiełbasą w sosie pomidorowym
Obrane ze skórki pomidory kroimy w kostkę.

Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę.

ETAP 6:

Makaron z cukinią i kiełbasą w sosie pomidorowym
Do cebuli dodajemy pokrojone pomidory, smażymy.

Pomidory dodajemy do cebuli, posypujemy solą oraz pieprzem i smażymy ok. 15 minut.

ETAP 7:

Makaron z cukinią i kiełbasą w sosie pomidorowym
Usmazone pomidory przekładamy do wysokiego naczynia i blenderem miksujemy.

Podsmażone pomidory z cebulą blenderem miksujemy na sos.

ETAP 8:

Makaron z cukinią i kiełbasą w sosie pomidorowym
Do kiełbasy i cukini wlewamy sos pomidorowy.

Kiełbasę z cukinią przekładamy do garnka i wlewamy sos. Całość podgrzewamy przez chwilę. Porcję makaronu wykładamy na talerz i polewamy sosem.