Sposób przygotowania:
Sos do makaronu lub ryżu
Mięso mielone podsmaż na patelni, następnie posyp curry i dokładnie wymieszaj, dodaj posiekaną w kostkę cebulę i jeszcze chwilkę podsmaż aż cebula się zeszkli.
Gotowe mięso przełóż do garnka, podlej odrobiną wody i dodaj wcześniej obraną i pokrojoną w większą kostkę cukinię.
Całość duś na wolnym ogniu przez ok 20 min. Dodaj passate, dopraw solą i pieprzem i gotuj jeszcze przez chwilkę. (Jeśli sos jest zbyt rzadki należy zagęścić go mąką rozmieszaną w odrobinie zimnej wody.)
Pod koniec dodaj posiekaną natkę pietruszki.
Gotowe mięso przełóż do garnka, podlej odrobiną wody i dodaj wcześniej obraną i pokrojoną w większą kostkę cukinię.
Całość duś na wolnym ogniu przez ok 20 min. Dodaj passate, dopraw solą i pieprzem i gotuj jeszcze przez chwilkę. (Jeśli sos jest zbyt rzadki należy zagęścić go mąką rozmieszaną w odrobinie zimnej wody.)
Pod koniec dodaj posiekaną natkę pietruszki.