Sposób przygotowania:
Tagliatelle z kurczakiem i sosem śmietanowym
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie, odcedzić.
Filet umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić w kawałki. Przełożyć mięso na patelnię z tłuszczem, przesmażyć, oprószyć solą i pieprzem.
W garnku zagotować wodę, dodać kostkę bulionową i mięso. Następnie wlać śmietanę i dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, zagotować na wolnym ogniu.
Mąkę rozmieszać w małej ilości wody, wlać do gotującego się mięsa, mieszając doprowadzić do zagotowania i zgęstnienia sosu.
Pietruszkę opłukać, pokroić.
Makaron podawać polanym sosem i posypany natką pietruszki.
Filet umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić w kawałki. Przełożyć mięso na patelnię z tłuszczem, przesmażyć, oprószyć solą i pieprzem.
W garnku zagotować wodę, dodać kostkę bulionową i mięso. Następnie wlać śmietanę i dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, zagotować na wolnym ogniu.
Mąkę rozmieszać w małej ilości wody, wlać do gotującego się mięsa, mieszając doprowadzić do zagotowania i zgęstnienia sosu.
Pietruszkę opłukać, pokroić.
Makaron podawać polanym sosem i posypany natką pietruszki.
Jagodowa
Magdalena88