Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Spaghetti z papryką i pomidorami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Szybkie w przygotowaniu i bardzo smaczne danie z makaronem spaghetti oraz czerwonymi warzywami, czyli papryką i pomidorami.

Spaghetti z papryką i pomidorami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Spaghetti z papryką i pomidorami

 

Sposób przygotowania:

Spaghetti z papryką i pomidorami
Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w paseczki. Cebulę obieramy i drobno siekamy. Pomidory kroimy na małe kawałki. Na oliwie podsmażamy cebulę z papryką. Dodajemy pomidory. Dusimy na małym ogniu, do momentu aż pomidory się rozgotują. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz bazylią. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Odcedzamy i mieszamy z przygotowanymi warzywami. Gotowe spaghetti wykładamy na talerzyki.
Spaghetti z papryką i pomidorami
Na oliwie podsmażamy cebulę z papryką.
Spaghetti z papryką i pomidorami
Dodajemy pomidory. Dusimy na małym ogniu, do momentu aż pomidory się rozgotują. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz bazylią.
Spaghetti z papryką i pomidorami
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.
Spaghetti z papryką i pomidorami
Odcedzamy i mieszamy z przygotowanymi warzywami.