Sposób przygotowania:
Sposób na pierś z kurczaka - rozpływa się w ustach
🔘 PIERSI Z KURCZAKA : mięso umyć pod bieżącą wodą i osuszyć ręcznikiem papierowym, aby usunąć nadmiar wilgoci. Filet z piersi kurczaka naciąć wzdłuż na pół ( ale nie do końca ) i w środku naciętej szczeliny umieścić kostkę lodu. Teraz tak przygotwane mięso doprawić z wędzoną papryką, oregano i posolić. Następnie piersi z kurczaka podmażyć na patelni na rozgrzanym tłuszczu ( na średnim ogniu ) przez około 7 minut z każdej strony. Mięso wyjąć i odstawić w ciepłe miejsce.
🔘 POLEWA DO POSMAROWANIA : do małego szklanego naczynia wlać sos sojowy, miód, dodać koncentat pomidorowy i dokładnie wymieszać.
🔘 ZIEMNIAKI : na patelni na tłuszczu po smażeniu mięsa, mieszając, intensywnie podsmażyć pokrojone ziemniaki. Później dodać cebulę i ciągle mieszając podsmażyć, następne dodać jeszcze czosnek i dalej mieszając smażyć przez chwilę.
🔘 Teraz na ziemniakach ułożyć podpieczone piersi z kurzaka i popędzlować przygotowaną polewą. Następnie całość włożyć do nagrzanego piekarnika i piec przez 20 minut w 180°C / Termoobieg /.
🔘 POLEWA DO POSMAROWANIA : do małego szklanego naczynia wlać sos sojowy, miód, dodać koncentat pomidorowy i dokładnie wymieszać.
🔘 ZIEMNIAKI : na patelni na tłuszczu po smażeniu mięsa, mieszając, intensywnie podsmażyć pokrojone ziemniaki. Później dodać cebulę i ciągle mieszając podsmażyć, następne dodać jeszcze czosnek i dalej mieszając smażyć przez chwilę.
🔘 Teraz na ziemniakach ułożyć podpieczone piersi z kurzaka i popędzlować przygotowaną polewą. Następnie całość włożyć do nagrzanego piekarnika i piec przez 20 minut w 180°C / Termoobieg /.







