radek001700

radek001700

Starszy Kucharz
[Przepisów: 31]

Strogonow

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Zupa bardzo dobra, na co dzień jak i na specjalne okazje.

Strogonow

Składniki:

Strogonow

 

  • 1/2 kg mięsa (wołowego lub wieprzowego)
  • 3 ogórki konserwowe
  • 1/2 kg pieczarek
  • 2 cebule
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 mały przecier pomidorowy
  • 1 mały kubek śmietany

 

Sposób przygotowania:

Strogonow
Mięso pokrojone w kostkę podsmażyć. Ogórki obrać ze skóry, pokroić w drobną kosteczkę. Podsmażyć pieczarki. Cebule usmażyć. Wszystko dodać do mięsa zalanego wodą. Dodać musztardę, przecier i na koniec śmietanę.

Tagi:

mięso