olmanka

olmanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 444]

Suflet czekoladowy 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

prosty i szybki w wykonaniu suflet z czekolady i migdałów

Suflet czekoladowy 4

Składniki:

Suflet czekoladowy 4

 

  • 100g czekolady
  • 4-5 łyźek cukru pudru
  • 5 białek
  • 40g migdałów
  • 1 paczka cukru wanilinowego
  • 0,5 łyżeczki tłuszzu do smarowania

Sposób przygotowania:

Suflet czekoladowy 4
Migdały sparzyć, obrać ze skórk, zetrzeć. Białka ubić na szttywną pianę(można dodać soli, żeby szybciej ubić) dodając pod koniec ubijania cukier puder, cukier wanilinowy i startą na małych oczkach czekoladę. Nałożć na żaroodporny półmisek wysmarowany tłusszczem, posypać startymi migdałami i zapiec w średnio nagrzanym piekarniku. Podawać zaraz po upieczeniu.

Tagi:

czekolada