Rysia

Rysia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 80]

Suflet Malinowo-Morelowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Sycący deserek dla każdego łakomczucha :)

Suflet Malinowo-Morelowy

Składniki:

Suflet Malinowo-Morelowy

 

Sposób przygotowania:

Suflet Malinowo-Morelowy
Natłuścić naczynie do sufletów o pojemności 1,5 - 2 l. Dno i boki oprószyć cukrem.

W rondlu wymieszać mąkę do mleka i doprowadzić do wrzenia. Wmieszać morele, maliny i masło; zagotować i od rqazu odstawić od ognia. Wbijać po jednym jajku na raz. Ubić pianę z jajek i wmieszać do masy. Wlać do naczynia do sufletów i piec przez 40 minut w piekarniku nagrzanym do 200stopni.

Tagi:

jajko jajka puree