Sposób przygotowania:
Suflet Malinowo-Morelowy
Natłuścić naczynie do sufletów o pojemności 1,5 - 2 l. Dno i boki oprószyć cukrem.
W rondlu wymieszać mąkę do mleka i doprowadzić do wrzenia. Wmieszać morele, maliny i masło; zagotować i od rqazu odstawić od ognia. Wbijać po jednym jajku na raz. Ubić pianę z jajek i wmieszać do masy. Wlać do naczynia do sufletów i piec przez 40 minut w piekarniku nagrzanym do 200stopni.
W rondlu wymieszać mąkę do mleka i doprowadzić do wrzenia. Wmieszać morele, maliny i masło; zagotować i od rqazu odstawić od ognia. Wbijać po jednym jajku na raz. Ubić pianę z jajek i wmieszać do masy. Wlać do naczynia do sufletów i piec przez 40 minut w piekarniku nagrzanym do 200stopni.