Karolka86

Karolka86

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 206]

*Suflet pomarańczowy*

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

.........................

*Suflet pomarańczowy*

Składniki:

*Suflet pomarańczowy*

 

Sposób przygotowania:

*Suflet pomarańczowy*
Pomarańcze umyć.Z jednej strony lekko naciąć na krzyż z drugiej odciąć czubek na 3/4 wysokości. Wyciąć ze środka miąższ (nie uszkadzając skórki) i wycisnąć z niego sok.Żółtka utrzeć z połową cukru,dodać mąkę i migdały. Wlewać stopniowo sok cały czas mieszając. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywno i podczas ubijania dodać stopniowo resztę cukru. Pianę połączyć delikatnie z masą żółtkową. Tak przygotowaną masą napełnić skórki pomarańczy. Piec ok 30min w rozgrzanym piekarniku (temp. 200'C). Podawać gorący.