Pati Kuchareczka

Pati Kuchareczka

Szef Kuchni
[Przepisów: 121]

Suflet z truskawek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Każdą z truskawek kroimy na pół, następnie wkładamy je do wysmarowanego masłem naczynia ogniotrwałego i posypujemy 5 łyżkami cukru.

Suflet z truskawek

Składniki:

Suflet z truskawek

 

  • 40 dag truskawek
  • 6 łyżek stołowych cukru pudru
  • 4 łyżki stołowe koniaku
  • 3 jajka
  • 2 torebki cukru waniliowego
  • Masło do wysmarowania naczynia

 

Sposób przygotowania:

Suflet z truskawek
Białka z dodatkiem 1 łyżki cukru ubijamy na pianę, a żółtka ucieramy na puszystą masę, dodając cukier waniliowy, po czym wlewamy do piany. Truskawki polewamy masą jajeczną , wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemyna złoty kolor na średnim ogniu.

Tagi:

jajko jajka