steterycz

steterycz

Szef Kuchni
[Przepisów: 39]

Surówka do obiadu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Szybka, smaczna i kolorowa surówka do obiadu. Idealna także na kolację. Pełna witamin, zdrowa i pożywna. Polecam

Surówka do obiadu Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Surówka do obiadu

 

  • 1 kapusta pekińska
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 1 marchewka
  • 1 łodyga selera
  • 1/2 ogórka szklarniowego
  • 2 łyżki mrożonego koperku
  • sos:
  • sól, pieprz
  • szczypta soli
  • 1 łyżka octu winnego
  • 3 łyżki oleju

Sposób przygotowania:

Surówka do obiadu
Kapustę kroimy w paski, dodajemy odsączoną kukurydzę. Dorzucamy startą na tarce marchewkę, pokrojonego w paski selera oraz pokrojonego ze skórką ogórka. Na koniec dodajemy mrożony koperek oraz sos (świeżo mielony pieprz, sól i cukier mieszamy z octem, dodajemy olej i mieszamy). Surówkę polewamy sosem i mieszamy. Smacznego
Surówka do obiadu
Kolorowe i zdrowe składniki sałatki -jak tęcza
Surówka do obiadu
Sos na bazie octu winnego i oleju ze świeżo mielonym pieprzem

Tagi:

sosy