Sposób przygotowania:
Wegańska surówka do obiadu
Kapuste pekińską kroimy w grubsze kawałki. Nie szatkujemy jej lecz kroimy tak jakby w kostkę, po czym przekładamy do miski.
Zielonego ogórka sparzamy wrzątkiem, a następnie dokładnie wycieramy jednorazowym ręcznikiem. Kroimy go w plasterki razem ze skórką.
Pomidora również oparzamy, zdejmujemy z niego skórkę, a następnie kroimy go w kostkę i dodajemy do pozostałych warzyw.
Obraną cebulę kroimy w drobniutką kostkę i dodajemy sporo świeżo zmielonego pieprzu kolorowego.
Na sam koniec dodajemy oliwy lub oleju i dokładnie mieszamy. Podajemy do obiadu jako surówke.
Zielonego ogórka sparzamy wrzątkiem, a następnie dokładnie wycieramy jednorazowym ręcznikiem. Kroimy go w plasterki razem ze skórką.
Pomidora również oparzamy, zdejmujemy z niego skórkę, a następnie kroimy go w kostkę i dodajemy do pozostałych warzyw.
Obraną cebulę kroimy w drobniutką kostkę i dodajemy sporo świeżo zmielonego pieprzu kolorowego.
Na sam koniec dodajemy oliwy lub oleju i dokładnie mieszamy. Podajemy do obiadu jako surówke.