eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Surówka marchewkowa Eli z rzodkwią

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przygotowałam surówkę z tartej marchewki i rzodkwi amerykańskiej. Do smaku dodałam posiekaną cebulę i majonez.

Surówka marchewkowa Eli z rzodkwią

Składniki:

Surówka marchewkowa Eli z rzodkwią

składniki surówki

  • 500 g marchewki
  • 1 duża rzodkiew amerykańska
  • 1 cebula

dodatki

  • 4 łyżki majonezu
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Surówka marchewkowa Eli z rzodkwią

przygotowanie składników

Surówka marchewkowa Eli z rzodkwią
Obrane i opłukane marchewki zetrzeć na tarce z małymi oczkami.

Marchewki obrać, opłukać i zetrzeć na tarce z małymi oczkami.

przygotowanie składników cd

Surówka marchewkowa Eli z rzodkwią
Obraną i opłukaną rzodkiew zetrzeć na tarce z małymi oczkami.

Rzodkiew obrać ze skórki, opłukać i zetrzeć na tarce z małymi oczkami.

przygotowanie składników cd

Surówka marchewkowa Eli z rzodkwią
Obraną z łupinek cebulę pokroić w kostkę.

Cebulę obrać z łupinek i pokroić w kostkę.

przygotowanie składników cd

Surówka marchewkowa Eli z rzodkwią
Na miseczkę wyłożyć cztery łyżki majonezu.

Przygotować cztery duże łyżki majonezu.

przygotowanie surówki

Surówka marchewkowa Eli z rzodkwią

Do miski włożyć marchewkę, rzodkiew, cebulę i majonez. Całość doprawić solą, pieprzem i wymieszać.

Smacznego!