Sposób przygotowania:
Naleśniki z warzywami podpiekane
Naleśniki usmażyć z ciasta przygotowanego wcześniej : mleko wymieszać z jajkami, dodać mąkę, sól. wodę i zmiksować.
Smażyć naleśniki z jednej strony i odkładać na talerz. Warzywa ugotować na parze, w rondelku podsmażyć pora pokrojonego w krążki, dodać pomidory z puszki lub ze słoika pomidory bez skórki, pokrojone w kostkę.
Dusić aż się rozpadną pomidory, a płyn zredukowany, przyprawić bazylią, ziołami prowansalskimi, pieprzem.
Włożyć do tego warzywa ugotowane na parze, wymieszać i podgrzać razem.
Nakładać na naleśnik stroną usmażoną farsz na połowie i zakryć drugą połową naleśnika. Ułożyć na patelni i podpiec z obu stron na suchej patelni.
Podawać polane sosem z jogurtu z czosnkiem,
pieprzem i ozdobione listkiem szałwii.
Smażyć naleśniki z jednej strony i odkładać na talerz. Warzywa ugotować na parze, w rondelku podsmażyć pora pokrojonego w krążki, dodać pomidory z puszki lub ze słoika pomidory bez skórki, pokrojone w kostkę.
Dusić aż się rozpadną pomidory, a płyn zredukowany, przyprawić bazylią, ziołami prowansalskimi, pieprzem.
Włożyć do tego warzywa ugotowane na parze, wymieszać i podgrzać razem.
Nakładać na naleśnik stroną usmażoną farsz na połowie i zakryć drugą połową naleśnika. Ułożyć na patelni i podpiec z obu stron na suchej patelni.
Podawać polane sosem z jogurtu z czosnkiem,
pieprzem i ozdobione listkiem szałwii.
halina
basiamig
jagoda59