zbysiowa

zbysiowa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 723]

Surówka mieszana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Chrupiąca surówka z kapusty pekińskiej i czerwonej.

Surówka mieszana Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka mieszana

 

  • Średnia kapusta pekińska
  • Pół słoika kapusty czerwonej w zalewie octowej ( około 300 g)
  • Cebula
  • Świeżo mielony pieprz
  • Sól czosnkowa
  • 1-2 łyżki majonezu

 

Sposób przygotowania:

Surówka mieszana
Umytą kapustę pekińską szatkuję, cebulę obieram i kroję w kostkę, przesypuję do miski razem z kapustą. Czerwoną kapustę odcedzam z zalewy, i dodaję do miski.

Całość przyprawiam pieprzem i solą czosnkową, dodaję majonez i mieszam.

Odstawiam na pół godziny, aby składniki się „przegryzły”

Doskonały dodatek do drugiego dania.
Surówka mieszana
Umytą kapustę pekińską szatkuję, cebulę obieram i kroję w kostkę,
Surówka mieszana
Czerwoną kapustę odcedzam z zalewy, i dodaję do miski.
Surówka mieszana
Całość przyprawiam pieprzem i solą czosnkową, dodaję majonez i mieszam.
Surówka mieszana
Odstawiam na pół godziny, aby składniki się „przegryzły”