Mikrula

Mikrula

Starszy Kucharz
[Przepisów: 34]

Surowka szpinakowa

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

szybko,latwo, smacznie...

Surowka szpinakowa

Składniki:

Surowka szpinakowa

 

  • 1 peczek swiezego szpinaku
  • 5 lisci botwiny
  • 1 marchew
  • 1-2 sliwki wegierki
  • SOS
  • 4 lyzki oliwy
  • 2 lyzki octu balsamicznego
  • 1 lyzeczka soku pomaranczowego
  • sol
  • pieprz bialy

Sposób przygotowania:

Surowka szpinakowa
Szpinak kroimy na duze kawalki,botwine na paski,marchew kroimy na tarce(duze oczka),sliwke na talarki lub ksiezyce.Skladniki sosu mieszamy w blenderze(u mnie to jest sloiczek po sarepskiej,ktory sluzy wlasnie do tego),dodajemy do salatki.Mieszamy 2-3 razy od spodu i ....smacznego;) Czasem zamiast sliwki dodaje jablko.