Lain

Lain

Kucharz
[Przepisów: 4]

Surówka wiosenna.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Idealna do grilla, do obiadu itp. Często robiłam gdy miałam niezapowiedzianych gości i zawsze była mistrzem na imprezie.

Surówka wiosenna.

Składniki:

Surówka wiosenna.

 

  • Papryka czerwona
  • 5 pomidorów
  • kapusta pekińska
  • ogórek zielony duży
  • sos koperkowy - może być własnej roboty lub kupny
  • puszka kukurydzy

Sposób przygotowania:

Surówka wiosenna.
Sos koperkowy domowej roboty:

Pęczek kopru kroimy drobno, wsypujemy do salaterki.

Polewamy szklanką wody i odrobiną oleju.

Na koniec dodajemy 3-4 łyżki octu.



Surówka:

Kapustę pekińską - średnią, staramy się pokroić bardzo drobno.

Kropimy trochę gotowym sosem, aby kapusta się uleżała i było łatwiej potem wymieszać.

Na kapustę kroimy pomidory - w zależności jak kto lub - ja kroję w dosyć grube kawałki.

Później dodajemy pokrojonego w kostkę zielonego ogórka i paprykę (aczkolwiek więcej niż jednej bym nie dodawała - może popsuć smak).

Na sam koniec wysypujemy kukurydzę i polewamy powoli sosem i posypujemy solą i pieprzem.

Dokładnie mieszamy i odstawiamy na góra 0,5 h.

Smacznego !

Tagi:

sosy