Sposób przygotowania:
Surówka wiosenna.
Sos koperkowy domowej roboty:
Pęczek kopru kroimy drobno, wsypujemy do salaterki.
Polewamy szklanką wody i odrobiną oleju.
Na koniec dodajemy 3-4 łyżki octu.
Surówka:
Kapustę pekińską - średnią, staramy się pokroić bardzo drobno.
Kropimy trochę gotowym sosem, aby kapusta się uleżała i było łatwiej potem wymieszać.
Na kapustę kroimy pomidory - w zależności jak kto lub - ja kroję w dosyć grube kawałki.
Później dodajemy pokrojonego w kostkę zielonego ogórka i paprykę (aczkolwiek więcej niż jednej bym nie dodawała - może popsuć smak).
Na sam koniec wysypujemy kukurydzę i polewamy powoli sosem i posypujemy solą i pieprzem.
Dokładnie mieszamy i odstawiamy na góra 0,5 h.
Smacznego !
Pęczek kopru kroimy drobno, wsypujemy do salaterki.
Polewamy szklanką wody i odrobiną oleju.
Na koniec dodajemy 3-4 łyżki octu.
Surówka:
Kapustę pekińską - średnią, staramy się pokroić bardzo drobno.
Kropimy trochę gotowym sosem, aby kapusta się uleżała i było łatwiej potem wymieszać.
Na kapustę kroimy pomidory - w zależności jak kto lub - ja kroję w dosyć grube kawałki.
Później dodajemy pokrojonego w kostkę zielonego ogórka i paprykę (aczkolwiek więcej niż jednej bym nie dodawała - może popsuć smak).
Na sam koniec wysypujemy kukurydzę i polewamy powoli sosem i posypujemy solą i pieprzem.
Dokładnie mieszamy i odstawiamy na góra 0,5 h.
Smacznego !