Sposób przygotowania:
Surówka z białą rzodkwią i kapustą
Kapustę czerwoną obieramy z dwóch wierzchnich liści-odkładamy .Następnie szatkujemy drobno.Przekładamy do miski solimy.wyciskamy sok z połówki cytryny i mieszamy.Białą rzodkiew ścieramy na tarce na dużych oczkach i dodajemy do kapusty.Składniki mieszamy,na koniec dolewamy łyżkę oliwy z oliwek i 2 łyżki octu balsamicznego ,mieszamy.Surówkę nakładamy do liści z czerwonej kapusty.GOTOWE
![Surówka z białą rzodkwią i kapustą Surówka z białą rzodkwią i kapustą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-biala-rzodkwia-i-kapusta-143911.jpg)
![Surówka z białą rzodkwią i kapustą Surówka z białą rzodkwią i kapustą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-biala-rzodkwia-i-kapusta-143912.jpg)
![Surówka z białą rzodkwią i kapustą Surówka z białą rzodkwią i kapustą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-biala-rzodkwia-i-kapusta-143913.jpg)
![Surówka z białą rzodkwią i kapustą Surówka z białą rzodkwią i kapustą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-biala-rzodkwia-i-kapusta-143914.jpg)