kasia2201

kasia2201

Szef Kuchni
[Przepisów: 110]

Surówka z czarnej rzodkwi i papryki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Do tej surówki można podawać grzanki przygotowane z chleba wiejskiego, podsmażone na patelni na kolor złocisty.

Surówka z czarnej rzodkwi i papryki

Składniki:

Surówka z czarnej rzodkwi i papryki

 

  • 2 małe rzodkwie (ok.500g)
  • 3 średniej wielkości papryki
  • SOS;
  • 2 pęczki szczypiorku
  • 1/8 l kefiru
  • 4 łyżki octu z białego wina
  • sól
  • czarny, mielony pieprz
  • 1 łyżeczka słodkiej musztardy

Sposób przygotowania:

Surówka z czarnej rzodkwi i papryki
Rzodkiew zetrzeć na tarce o małych oczkach. Paprykę pokroić w maleńką kosteczkę. Szczypiorek opłukać, drobno pokroić i zmieszać z kefirem, octem z białego wina, solą, piperzem oraz musztardą. Sosem polać surówkę, dobrze wymieszać i odstawić na ok.30 min.

Tagi:

sosy papryka