misia13

misia13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 795]

Surówka z czarnej rzodkwi i twarogu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Rzodkiew dokładnie umyć, obrać, zetrzeć na tarce ....

Surówka z czarnej rzodkwi i twarogu

Składniki:

Surówka z czarnej rzodkwi i twarogu

 

  • 50 dag czarnej rzodkwi
  • 1/2 opakowania twarożku homogenizowanego
  • 1/2 szklanki śmietany
  • zielona pietruszka
  • sok cytrynowy
  • sól

 

Sposób przygotowania:

Surówka z czarnej rzodkwi i twarogu
Rzodkiew dokładnie umyć, obrać, zetrzeć na tarce o drobnych otworach, odsączyć na sicie, pokropić sokiem cytrynowym. Pietruszkę opłukać, drobno pokrajać, dodać do rzodkwi, połączyć z twarogiem i śmietaną, doprawić solą i cukrem.