czarownica

czarownica

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 95]

Surówka z czerwonej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Dobry dodatek do obiadu,osobiście najbardziej lubię ją podawać z rybą.

Surówka z czerwonej kapusty

Składniki:

Surówka z czerwonej kapusty

 

  • 1/2 główki kapusty czerwonej
  • 1 jabłko
  • 1 czerwona cebula
  • ocet jabłkowy,sól,pieprz,cukier

 

Sposób przygotowania:

Surówka z czerwonej kapusty
Kapustę zetrzeć na tarce o grubych oczkach,posolić po 10 minutach lekko odcisnąć.Cebulę pokroić w kostkę,jabłko obrać zetrzeć na tarce o grubych oczkach,doprawić do smaku i dokładnie wymieszać.