ktos1

ktos1

Kuchcik
[Przepisów: 2]

Surówka z czerwonej kapusty

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

surówka z czerwonej kapusty

Surówka z czerwonej kapusty

Składniki:

Surówka z czerwonej kapusty

 

  • 1 mała główka czerwonej kapusty
  • 1 jabłko
  • 4 łyżki oleju sojowego
  • sok z cytryny
  • sól
  • cukier

 

Sposób przygotowania:

Surówka z czerwonej kapusty
Czerwoną kapustę oczyścić i umyć, następnie drobno posiekać. Można ją również zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Do oleju dodać sok z cytryny, doprawić solą i cukrem. Tak przygotowaną zaprawę zmieszać z kapustą. Jabłko obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać do kapusty. Wszystko dokładnie wymieszać.