bogusia82

bogusia82

Złoty Ekspert
[Przepisów: 873]

Surówka z czerwonej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Klasyczna surówka z czerwonej kapusty, pasuje do każdego dania obiadowego, szybko się ją przyrządza.

Surówka z czerwonej kapusty

Składniki:

Surówka z czerwonej kapusty

 

  • 0,5 główki kapusty czerwonej

 

 

  • 1 mała cebula

 

 

  • cukier

 

 

  • olej

Sposób przygotowania:

Surówka z czerwonej kapusty
Umytą kapustę kroimy, lekko solimy, pozostawiamy na pół godziny żeby puściła sok. Obrane jabłko ścieramy na tarce o grubych oczkach, cebulę kroimy w kostkę.

Wszystkie składniki przekładamy do miski, skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy olej, doprawiamy do smaku cukrem oraz pieprzem.

Wszystko dokładnie mieszamy, surówkę wstawiamy do lodówki żeby wszystkie składniki się przegryzły.